Neem contact met ons op
Friesland Bank ballon HZPC ballon Countus ballon Balink ballon Regts professional ballon De ijzeren man ballon

Loftsiler Ballonvaarten

Ballonvaren....

Loftsiler organiseert ballonvaarten in het gehele Noorden met vaste opstapplaatsen binnen de driehoek Bolsward-Wolvega- Burgum. Boekt U een ballonvaart met 4 tot 8 personen, dan is de opstapplaats in overleg ook buiten deze regio mogelijk, rekening houdend met de heersende windrichting op de geplande dag !

Breefing passagiers vòòr aanvang van de ballonvaartDe vaartvoorbereiding in volle gangOpperste concentratie tijdens de "hot inflation""Ready for take-off"
 

In de zomerperiode, van half maart tot half oktober, vinden ballonvaarten een paar uur vóór zonsondergang of 's morgens vlak na zonsopkomst plaats. Dit heeft te maken met thermiek. 's Winters kan ook overdag worden gevaren, omdat de zon dan onvoldoende kracht heeft om thermiek te doen ontstaan.

Indien wordt opgestegen vanuit Joure, midden in het Friese merengebied, dan worden de passagiers verwelkomd in de ontvangstruimte van het moderne ballonvaartbedrijf.

Onder het genot van een kopje koffie worden de passagiers "gebriefd" over wat hun te wachten staat.
Als passagier maakt u alles mee, de vaartvoorbereidingen, de "cold- en hot-inflation" en alles wat er komt kijken om de ballonvaartsensatie compleet te maken.
Zodra u bent ingestapt en de ballon los komt van de grond, ontvouwt zich aan het oog van de passagiers een ongelofelijk schouwspel.

Steeds kleiner wordende huizen, auto's en vee in het land, als miniaturen maar duidelijk herkenbaar.
Natuurgebieden die u vanuit de auto nog nooit hebt gezien, meren, bossen en dorpjes. U komt ogen tekort en de indrukken die u opdoet tijdens de ruim één uur durende vaart, vergeet u nooit meer.

Op de knieën voor de traditionele champagnedoopNa de landing en als de ballon is ingepakt, ondergaan de kersverse luchtreizigers de traditionele champagnedoop (filmtoestel en camera bij de hand houden!) en ontvangen van de piloot een op naam ingevuld herinneringscertificaat.

KORTOM .... EEN AVONTUUR OM NOOIT MEER TE VERGETEN !

Foto's

Impressiefoto's